Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампата за маслото....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампата за маслото....

Пиша от името на 1 колега със 166 2.4 jtd 2001g. По време на движение му е светнала лампичката за маслото и сега се е шашнал нещо. Гледал пръчката , а тя показвала , че нивото на маслото е точно на средата. Колата нямала видими признаци за някаква повреда, но просто пича много се е шашнал. Някаква идея от какво може да се получи това?
    Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
    Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Бреее какво става с тия 166-ци 2,4jtd бе... дано не е нещо сериозно и лошо виж по надолу има 2 теми май бяха с същия проблем!
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Като например тази http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68324
      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от Kanev Покажи съобщение
        Пиша от името на 1 колега със 166 2.4 jtd 2001g. По време на движение му е светнала лампичката за маслото и сега се е шашнал нещо. Гледал пръчката , а тя показвала , че нивото на маслото е точно на средата. Колата нямала видими признаци за някаква повреда, но просто пича много се е шашнал. Някаква идея от какво може да се получи това?
        Коя лампа? За масленото налягане или за нивото на маслото?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако не се е разтракала - мерене на налягането на маслото със стрелкови(механичен) манометър.Може да е фирясал датчикът.
          Ако се е разтракала - късно е либе за китка.Направо да отваря мотора.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Ако не се е разтракала - мерене на налягането на маслото със стрелкови(механичен) манометър.Може да е фирясал датчикът.
            Ако се е разтракала - късно е либе за китка.Направо да отваря мотора.
            то по принцип 2,4-ката не знам как ще я разбереш дали се е разтракала от тая верига на помпата...
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Коя лампа? За масленото налягане или за нивото на маслото?
              За нивото на маслото но не трака. Твърди , че звука изобщо не се е променил.
              Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
              Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

щом е тоя няма проблем да си кара да си провери хубаво маслото!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  щом е тоя няма проблем да си кара да си провери хубаво маслото!
                  Дори незабележим наклон оказва влияние върху това което показва щеката,моята в зависимост от наклона показва от по средата до горната черта,онзи ден се беше смахнала за кратко първо ми светна инжектора после тази лампа с щеката после се оправи,после като натиснех чека светеше пак и после пак се оправи.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега в какво полужение му свети лампата?? В ДВИЖЕНИЕ НА СКОРОСТ, или като изключи скорост на светофар примерно... мойта светеше пъвоначално само по светофарите после започна и в ниски обороти на 1-ва... не е тропал нещо мотора... поне не ми е направило впечатление ( 1-вата ми дизелова кола е това)... та закачиха я на манометър, и колата показа на 70 градуса 0,5 бара налягане... което е много малко... през това време колата си вървеше на пушка... набираше си се сичко ок... оставих ч при маистора ми , свалиха картера.............:Х........... биелните лагери под секва критика, усновните също...вала надран... та сега я правя в момента... та най-добре да отиде да му замерат налягането и дано не се окаже като при мен...

И ЕДНО ВЪПРОСЧЕ ОТ МЕН КЪМ НЕКОЙ НАВЪТРЕ В НЕЩАТА... на колко бара трябва да е налягането на маслото на загряла (90 градуса) кола (2,4 жтд) ??

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
                      Колега в какво полужение му свети лампата?? В ДВИЖЕНИЕ НА СКОРОСТ, или като изключи скорост на светофар примерно... мойта светеше пъвоначално само по светофарите после започна и в ниски обороти на 1-ва... не е тропал нещо мотора... поне не ми е направило впечатление ( 1-вата ми дизелова кола е това)... та закачиха я на манометър, и колата показа на 70 градуса 0,5 бара налягане... което е много малко... през това време колата си вървеше на пушка... набираше си се сичко ок... оставих ч при маистора ми , свалиха картера.............:Х........... биелните лагери под секва критика, усновните също...вала надран... та сега я правя в момента... та най-добре да отиде да му замерат налягането и дано не се окаже като при мен...

И ЕДНО ВЪПРОСЧЕ ОТ МЕН КЪМ НЕКОЙ НАВЪТРЕ В НЕЩАТА... на колко бара трябва да е налягането на маслото на загряла (90 градуса) кола (2,4 жтд) ??
                      Според мен става дума за различни лампи.Едната е за налягане ,другата за количество.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Щом си видял на щеката, че нивото е нормално, според мен не е нещо притеснително. Но е добре да се провери откъде идва лъжливата индикация. Датчик за ниво, оголена изолация и опрял на корпус кабел за датчика......

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

При мене свети тая лампа!!.. нз да има друга лампа за идкикации по маслото
                          Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщение
                            При мене свети тая лампа!!.. нз да има друга лампа за идкикации по маслото
                            Тази, за нивото е най-дясната от същия ред.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Тази, за нивото е най-дясната от същия ред.
                              Дам на мен ми е светила и маслото ми беше ок оказа се датчика , който го свалиха напръскаха с нещо изчистиха и вече 2 години си гасне след чека
                              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Working...
                              X